Adverteren

Adverteren in bouillon!                                                                                                        2020/2021

Bouillon! is een cultureel gastronomisch magazine dat 4x per jaar uitkomt in een oplage van 5.000 per editie.
Het valt onder de magazines, maar is eigenlijk  een boek en dat maakt dat mensen het niet weggooien, maar juist verzamelen. Uit enquêtes is gebleken dat het regelmatig herlezen en veelvuldig uitgeleend wordt. Daardoor is het bereik vele malen groter. Met inmiddels 69 edities heeft het zichzelf als magazine nadrukkelijk neergezet in de markt van de culinaire  tijdschriften. Het mag toch gezegd: het een na het andere magazine verdwijnt of wordt digitaal, maar vier keer per jaar valt bouillon bij de lezers op de mat.

Eten en drinken en alles daaromheen is doodgewoon cultuur. Elk land heeft daarin zijn eigen gewoonten en uitdrukkingen. Bouillon! verbindt gastronomie met geschiedenis, literatuur, fotografie, filosofie, kunst, dichtkunst, muziek en culturele antropologie.

In helder en vaak eigenzinnig geschreven artikelen van bekende  culinaire journalisten brengt bouillon:
•    interviews met binnen- en buitenlandse koks
•    literatuurstudies, die altijd met eten of drinken te maken hebben
•    reportages over kunst in de gastronomie
•    zoektochten naar zeezout, kastanjes en chocolade
•    de geschiedenis achter kaviaar, tepanyaki of de aardappel
•    verhalende reisverslagen

Bouillon is aantrekkelijk voor adverteerders omdat:
•    de lezer lekker eten en drinken tot zijn lifestyle rekent. Heel wat van hen zijn kok, restaurateur of gepassioneerd hobbykok. Ze zijn geïnteresseerd in kookboeken, culinaire reizen, restaurants, kookcursussen en zaken als pannen, kookgerei, apparatuur, messen, serviezen en glaswerk
•    de lezer is hoog opgeleid en gewend geld aan eten, drinken en kookgerei uit te geven
•    het magazine staat in hoog aanzien en is een ideale omgeving voor A-merken. Er zijn  geen vergelijkbare media.

Eigenschappen lezers:
•    Kritisch en geïnteresseerd in levenszaken
•    Sterk gericht op kwaliteit
•    Grote belangstelling in herkomst en achtergrond van het eten
•    Verdeling man/vrouw 50/50. Leeftijd 35 plus. Inkomen boven modaal.            
 
Advertentietarieven
hele pagina naast het voorwoord              950,00
achtercover full colour                          1.300,00
binnencover voor full colour                     950,00
binnencover achter full colour                  950,00

1 x 1/1 pagina full colour                         800,00
2 x 1/1 pagina full colour                         700,00
3 x 1/1 pagina full colour                         650,00
4 x 1/1 pagina full colour                         600,00

1 x 1/2 pagina full colour                        450,00
2 x 1/2 pagina full colour                        400,00
3 x 1/2 pagina full colour                        350,00
4 x 1/2 pagina full colour                        300,00

1 x 1/4 pagina full colour                        250,00
2 x 1/4 pagina full colour                        225,00          
3 x 1/4 pagina full colour                        200,00
4 x 1/4 pagina full colour                        175,00


Oplage
Bouillon! wordt 4 x per jaar gedrukt in een oplage van 5.000 exemplaren.
Een abonnement kost € 57,50 en een proefabonnement € 30,00.
Er zijn 3500 betalende lezers en 1500 lezers in de losse verkoop. Verspreiding gaat via boekhandels, Centraal Boekhuis en de redactie. Daarnaast heeft bouillon! een netwerk van ambassadeurs, die van elk nummer een groter aantal afnemen en zelf zorgdragen voor de verspreiding.
Abonneren kan via de website van bouillon! http://www.bouillonmagazine.nl
Bijna alle boekjes zijn nog na te bestellen en kunnen als apart deel gekocht worden. Prijs op aanvraag.


redactie bouillon!
Uitgever: Will Jansen, Anka Jansen
Hoofdredacteur: Will Jansen, 030 2280315
Administratie: Anka Jansen
Adres: Iepenlaan 55, 3723XE Bilthoven
E-mail: redactie@bouillonmagazine.nl
KvK: 30184060
BTW-nummer: NL001226624B27
Advertenties: 030 2280315, redactie@bouillonmagazine.nl

 

 

© 2019 - 2020 Bouillon Magazine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel