Bouillon Magazine

 

  • Bouillon 70
    Bouillon 70

    Je bent culinair journalist en hebt opeens tijd in overvloed. De een slikt dan een zegeltje Lyserginezuurdiethylamide en tript zich door de complete eetbare inhoud van de koelkast. Een ander gaat terug naar de 19e eeuw en verdiept…

    € 18,00
  • bouillon 69
    bouillon 69

    bouillon! winter 2020 nummer 69

    € 18,00
  • Bouillon 68
    Bouillon 68

    bouillon najaar 2020, nummer 68

    € 18,00
  • Bouillon 67
    Bouillon 67

    bouillon zomer 2020, nummer 67

    € 18,00
  • Bouillon 66
    Bouillon 66

    Pruning Cabernet Sauvignon vines on a frosty morning in early January van Mick Rock. Hij werd met deze foto 1e, tijdens de Pink Lady Award van 2019.

    € 7,50
  • Bouillon 65
    Bouillon 65

    De cover: Wereldberoemd in Finland schreef ik over Mari Moilanen in het najaarsnummer. Gelukkig heeft ze een zwak voor bouillon en mochten we weer uit haar enorme collectie kiezen.

    € 7,50
  • Bouillon 64
    Bouillon 64

    Dit keer kruisten onze wegen die van Mari Moilanen, die zonder aarzeling de coverfoto beschikbaar stelde. Zij is een hele grote. Staat wekelijks in de krant en in alle denkbare magazines, geeft les in fotografie en is uitgeroepen

    € 7,50
  • Bouillon 63
    Bouillon 63

    De coverfoto is dit keer van Kyonne Leyser, een naam die we al jaren tegenkomen en die klinkt als een klok. Wat een fotograaf! En dan springt opeens haar foto Wijngaard in Tarragona in het oog, en die mogen we dan gelukkig...

    € 7,50
  • Bouillon 62
    Bouillon 62

    De coverfoto
    Cox et Poele
    is een samenwerkingsproject van
    Louise te Poele en Lenn Cox.
    In dit werk zijn ze op zoek gegaan naar een soort zintuiglijkheid. Het bijna aanraken van. Louise: ‘Ik kan het werk het beste omschrijven als…

    € 7,50
  • Bouillon 61
    Bouillon 61

    De cover
    Naast meesterkok-sterrenkok-kookboekenschrijver-tvkok-lady-chef-of-the-year is Angélique Schmeinckgewoon ook een lieve vriendin èn een markant fotograaf. Haar werk
    heeft als onderwerp uiteraard eten. Onze coverfoto komt…

    € 7,50
  • Bouillon 60
    Bouillon 60

    Hele avonden spitten we portfolio’s van fotografen door, op zoek naar uitmiddelpuntige eetfoto’s. Soms is de fotograaf echt verbouwereerd over onze uiteindelijke keuze.

    Dit keer presenteren we jullie
    PASTA,
    een heel vroeg…

    € 7,50
  • Bouillon 59
    Bouillon 59

    De coverfoto is van Victoria Shibut.
    Zomer! Het gras eromheen is hoog opgeschoten, maar daar hangen ze, rijp, dus je kunt het niet laten. Voorzichtig schuif je je voet naar voren, venijnige prik van onzichtbare netel. Je voelt het…

    € 7,50
  • Bouillon 58
    Bouillon 58

    Coverfoto: City Bird, van Louise te Poele is onderdeel van de Banquet stilleven serie (2012). In de 17de eeuw werden banketgens geschilderd. Het thema van die schilderijen was het aanmoedigen tot matigheid. City Bird is een…

    € 5,00
  • Bouillon 57
    Bouillon 57

    In de composities van Victoria Shibut is altijd rust en een verhaal waardoor je zin krijgt in.... iets. Van deze gingen we spontaan koekjes bakken, terwijl buiten de sneeuw neerdwarrelde. Dat was nogal curieus, want in het…

    € 5,00
  • Bouillon 56
    Bouillon 56

    Coverfoto:
    Kok/fotograaf Wesley Dombrecht is bezig met een serie met als onderwerp gespruite en rotte ingrediënten, die in beginnende staat van ontbinding zijn. Hun originele vorm maakt plaats voor een nieuwe levensvorm, wortels…

    € 5,00
  • Bouillon 55
    Bouillon 55

    Coverfoto:
    De coverfoto Floating is van de Belgische kok/fotograaf
    Wesley Dombrecht. We kwamen hem op het spoor toen hij in Londen de award Cream of the crop Winner Pink Lady Foodphotographer 2017ontving voor zijn foto van een…

    € 5,00
  • Bouillon 54
    Bouillon 54

    Coverfoto:
    De coverfoto is van de Italiaanse Patrizia Piga. Al jaren werkzaam als fotograaf, lanceerde ze in 2015 haar eerste onafhankelijk kunstproject: een reeks surrealistische foto’s rond voedsel. Geïnspireerd door…

    € 5,00
  • Bouillon 53
    Bouillon 53

    Coverfoto:
    Het hele kerstgeweld blijft een jaarlijks weerkerend dingetje in huize Jansen. Een cover met een beetje kerstuitstraling is dus al balanceren op het scherpst van de snede. Vandaar de suiker om de bittere pil te…

    € 5,00
  • Bouillon 52
    Bouillon 52

    Coverfoto:
    We hadden al eens eerder een coverfoto van Peter Lippmann: de lieflijke salade met bloemen, zomer 2012. De Amerikaans Lippmann woont sinds jaar en dag in Parijs. Hij publiceerde in Vogue, New York Times Magazine, Marie…

    € 5,00
  • Bouillon 51
    Bouillon 51

    Coverfoto:
    Slakom van Tjalf Sparnaay.
    Over twee eeuwen – als niemand nog weet hoe sla er uitzag – is deze Tjalf Sparnaay minstens zo beroemd als Johannes Vermeer nu.
    INHOUD:>Voorwoord >Berichten >Voor het schone van het gewone…

    € 5,00
  • Bouillon 50
    Bouillon 50

    Een ongewoon dikke editie, dit voorjaarsnummer 2016. Met veel
    extra katernen, gevuld met de meest uiteenlopende bijdragen van
    mensen die bouillon! en/of Will Jansen een warm hart toedragen.

    Het hoe en waarom van de naam bouillon!…

    € 5,00
  • Bouillon 49
    Bouillon 49

    Inhoud:
    >In je eentje eten in een van de duurste restaurants van Parijs, tekst Lot Piscaer>Met boter en suiker, tekst Anca Szilágyi, vertaling Didi Jansen>Gétver wat lekker!, tekst Onno Kleyn> De Rode Draad, tekst Will Jansen en…

    € 5,00
  • Bouillon 48
    Bouillon 48

    Inhoud:
    >C’est le goût, quoi? >Vergeten groente >Librije’s Culinaire Stamboom >Eetstillevens >Chocoladedrop en prinsessenmelk >Een culinaire roadtrip door de US of A >Centro de Portugal >Geen belangstelling voor ons…

    € 5,00
  • Bouillon 47
    Bouillon 47

    Inhoud:
    Berichten >750 kilometer voor een toetje >Hoorntjes des overvloeds >Van dakdekker tot kok >Hun verjaardag >Op reis met Colonel Sanders >FriesFranse wijn >Asterix en Opperdoes >Met levenskracht hoef je niet dood te gaan…

    € 5,00
  • Bouillon 46
    Bouillon 46

    Inhoud:
    > Berichten > Pesach > Marco's Malta
    > De meester van het woud > De rode draad
    > Shojin ryori, de keuken van Zen > Sergio
    > De Kos is klaar > Lekker uitwaaien in Oostende
    > Nieuw leven voor een oud café > Eten lees…

    € 5,00
  • Bouillon 45
    Bouillon 45

    Inhoud:
    > 6 Berichten > 10 Standplaats Utrecht - tekst Will Jansen > 22 Bijen-ode - tekst Mohammed Benzakour > 30 De Rode Draad - tekst Will Jansen > 34 De zondagssoep van Oma Roosje - tekst Marloes Kemming > 40 Het gras van de…

    € 5,00
  • Bouillon 44
    Bouillon 44

    Inhoud:
    > 6 Berichten > De hete tranen van Trien - Jurriaan Geldermans > 16 Santa Maria vergine delle Olive – Babette Cremer > 22 Het nieuwe appelsap – Marcory van Dijk > 26 Komkommer en kwel– Emmie Declerck > 32 Roomijs van…

    € 5,00
  • Bouillon 43
    Bouillon 43

    Inhoud:
    > 6 Berichten > 12 Hebben de gidsen toekomst? - Will Jansen > 20 Fijnproeversbastion Dolomieten - Paula Kragten> 26 Bocuse zonder Monsieur Paul - Jurriaan Geldermans > 32 Brood op de plank - Lot Piscaer > 36 Du Pain et des…

    € 5,00
  • Bouillon 42
    Bouillon 42

    € 5,00
  • Bouillon 41
    Bouillon 41

    Jonnie Boer fermenteert
    tekst en foto’s Bas den Herder‘Fermenteren is een hit geworden,’ zegt Jonnie Boer van De Librije in Zwolle. We zitten in de eetzaal van zijn restaurant, terwijl ze beneden in de keuken hard aan het…

    € 5,00
  • Bouillon 40
    Bouillon 40

    Voorwoord
    De koe bij de horens vatten, heet dat, of nog beter: de stoute schoenen aantrekken. Op mijn bureau lag het boek Sterrenwandelen van Kees Sterrenburg, marketingman, wijnfanaat en wijnhandelaar. Hij brengt daarin een stuk…

    € 5,00
  • Bouillon 39
    Bouillon 39

    Inhoud:

    Voorwoord

    BERICHTEN
    Wanneer is die kok zomaar restaurateur geworden?
    tekst Will Jansen, foto’s Marie Cécile ThijsOok al brengt Wikipedia hem onder in de categorie kok/presentator, oorlogskind Joop Braakhekke (1941)…

    € 5,00
  • Bouillon 38
    Bouillon 38

    De coverafbeelding Spectrum Sipper is van Scott Lickstein. Deze veelzijdige kunstenaar woont in New York en heeft daar een galerie voor modern kunst. Op lookintomyowl.com houdt hij een blog bij en nog veel meer informatie is te…

    € 5,00
  • Bouillon 37
    Bouillon 37

    De coverfoto Fish and net is van Rena Harvey. We zoeken het tot in Australië aan toe en soms zitten er pareltjes tussen. Die willen we graag met onze lezers delen. www.studio76.com.au

    Voorwoord

    Een jaar of wat terug kreeg ik op…

    € 5,00
  • Bouillon 36
    Bouillon 36

    Coverfoto Remko Kraaijeveld: 'Deze beelden zijn uit een serie Freaks of Nature. Tijdens culinaire shoots worden we soms geconfronteerd met misvormde producten die tussen alle normale ingrediënten zitten. Ik vind ze zo fascinerend…

    € 5,00
  • Bouillon 35
    Bouillon 35

    De zomerfrisse coverfoto "Madame Figaro Salade Fleurs" is van fotograaf Peter Lippmann, www.peterlippmann.com

    Voorwoord
    Het leven van uitgevers van een culinair magazine is niet altijd van de schone schijn. Al jarenlang,…

    € 5,00
  • Bouillon 34
    Bouillon 34

    De coverfoto is van Jan Bartelsman. Hij maakte ook de prachtige afbeeldingen bij de verhalen van Jonnie en Thérèse Boer, verderop in deze bouillon. Je kunt Jan, zonder overdrijven, de huisfotograaf van de Librije noemen. Dat…

    € 5,00
  • Bouillon 33
    Bouillon 33

    Voorwoord

    Berichten

    De gast moet als een duif uit je hand eten
    tekst Will Jansen, foto's Pieter OuddekenIn iets minder dan twintig jaar hebben Martin Kruithof (1960) en Marjan de Jonge (1964) hun eenvoudige restaurant De…

    € 5,00
  • Bouillon 32
    Bouillon 32

    De foto is van Albertine Dijkema, maar het kunstwerk is van de Nederlandse kunstenaar Diederick Kraaijeveld. Hij maakt fascinerende kunstwerken van sloophout, dat hij over de hele wereld zoekt en vindt. Van dit geschilderde hout,…

    € 5,00
  • Bouillon 31
    Bouillon 31

    De foto op de cover komt uit Beeldsmaak, het boek dat fotograaf Tony le Duc maakte met Anne-Laura en Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve in Waalre.
    In dit tijdloze en beeldschone boek komen design, fotografie en food samen. Kan…

    € 5,00
  • Bouillon 30
    Bouillon 30

    De coverfoto is van Frank Abbeloos

    Berichten
    Margot Vanderstraeten is een week in de keuken van Sergio gaan werken. Dat komt ervan als je het als schrijfster waagt om een driesterrenchef als romanfiguur op te voeren. Dan kom je…

    € 5,00
  • Bouillon 29
    Bouillon 29

    Coverfoto
    De intrigerende coverfoto 'Saladkleid' is van Sarah Illenberger. Zeer veelzijdig kunstenares uit Berlijn. We zouden niet weten hoe we haar werk moeten omschrijven: ze breit en kleit, plakt, schildert, filmt, boetseert en…

    € 5,00
  • Bouillon 28
    Bouillon 28

    Voorwoord

    Wie zich met eten bezighoudt, heeft een mooi leven. Ik schrijf er over en kan niets aangenamers verzinnen om mijn brood mee te verdienen. Ben eigenlijk altijd aan het werk, waar dan ook. Zie ik iemand genieten van eten…

    € 5,00
  • Bouillon 27
    Bouillon 27

    Voorwoord

    Het was ergens op een vrieskoude zondagmorgen in februari. Ik bezocht de culinaire boekenbeurs van Edouard Cointreau in het mooi gerestaureerde Centquatre in het 18e arrondissement van Parijs. Cointreau is de man van de…

    € 5,00
  • Bouillon 26
    Bouillon 26

    Voorwoord

    De wereld van eten en drinken is volop in beweging en ik beweeg mee. Het ene moment zit ik bij een debat over kweekvlees en het volgende luister ik naar de bevlogen uitleg over de vitaliteit van biodynamisch gekweekte…

    € 5,00
  • Bouillon 25
    Bouillon 25

    Voorwoord
    Ik heb de directie van Bouillon beloofd dat ik niet meer van die zware boodschappen ga uitdragen in het voorwoord. 'Je doet de lezer veel meer plezier met wat vrolijkheid.' En er is genoeg om vrolijk van te worden.
    Dus…

    € 5,00
  • Bouillon 24
    Bouillon 24

    2e bouillon schrijfwedstrijd
    De uitslag van de schrijfwedstrijd komt in het winternummer. We hadden gehoopt het
    najaarsnummer nog te halen maar er kwamen 33 bijdragen binnen.
    Veel te veel voor de jury-leden om het in zo korte tijd…

    € 5,00
  • Bouillon 23
    Bouillon 23

    Voorwoord
    Ontspannen maar
    Ik geef toe, de effecten van de crisis liegen er niet om. Er wordt naar mijn smaak te veel over gepraat en geschreven, alsof we werkelijk die crisis in móeten, maar er zijn evengoed al heel wat…

    € 5,00
  • Bouillon 22
    Bouillon 22

    Coverfoto
    Foto van Pieter Ouddeken uit Een bijzondere cuisson maar niet zonder risico. Fotografisch, grafisch en ook qua teksten een fraai boek, dat een beetje onopgemerkt is gebleven. Het is nog steeds te koop. Informatie:…

    € 5,00
  • Bouillon 21
    Bouillon 21

    Coverfoto
    'Frozen champagne bottle' is van Bruno Ehrs, een gerenommeerde Zweedse fotograaf. Berichten uit de bonte restaurantwereld

    Parkheuvel moet een mondiale eetplek worden
    tekst Will Jansen
    'Het is tijd voor de grote…

    € 5,00
  • Bouillon 20
    Bouillon 20

    Coverfoto,
    Christian von Alvensleben 'Fisch+Fleisch', www.alvensleben-photography.deBerichten uit de bonte restaurantwereld

    Blaauw bekijkt het met een grote grijns
    Tekst Will Jansen, foto Keizer Publi-foto

    Met vliegende vaart…

    € 5,00
  • Bouillon 19
    Bouillon 19

    Coverfoto
    Daniel MaissanKorte berichten uit de bonte restaurantwereld

    Hans van Wolde doet het met zijn hart
    tekst: Petra de Hamer,
    'Ontbijten, dat is elke dag vakantie. Om halfelf, elf uur, zo’n vers krakend croissantje met…

    € 5,00
  • Bouillon 18
    Bouillon 18

    Coverfoto
    De liefdevolle foto van Manu Gotz werd gemaakt door zijn vader, Ingo Gotz, www.ingogotz.nlAlle kinderen houden van eten, ondanks hun ouders
    tekst Marcel van Wolferen, foto Laurence MoutonMijn kinderen houden van eten.…

    € 5,00
  • Bouillon 17
    Bouillon 17

    Coverfoto: gemaakt door Rahi Rezvani

    Een dagje naar school bij Bocuse
    tekst en foto Karin LuitenFlatsch! Flatsch! Met een zware pan mept Bertrand Muci op een inktvis. 'Daar wordt-ie soepel van.' Een buitenkansje. Meestal staat er…

    € 5,00
  • Bouillon 16
    Bouillon 16

    16E NUMMER BOUILLON! NAJAAR 2007Coverfoto: gemaakt door Rahi RezvaniLang voordat de restaurants kroketjes met lopende chocola serveerden, had het woord chocola alleen betrekking op de warme drank die gebrouwen werd uit de noot van…

    € 5,00
  • Bouillon 15
    Bouillon 15

    Coverfoto: gemaakt door Pieter Ouddeken.

    Huilen boven de tjobek
    tekst Bonita van Lier, foto Wim Salis´Lonny Gerungan is tijdens een kort verblijf op Bali gestorven aan een hartaanval.’ Was de strekking van een hardnekkig…

    € 5,00
  • Bouillon 14
    Bouillon 14

    Coverfoto: gemaakt door Pieter Ouddeken. Er is heel wat te doen geweest over deze foto. Aanvankelijk maakte Pieter 'm voor Albert Heijn. De foto werd geweigerd want "eten mag niet in aanraking komen met het lichaam" Nou hebben wij…

    € 5,00
  • Bouillon 13
    Bouillon 13

    Coverfoto: Foto gemaakt door Jim Scherer www.jimscherer.com

    De Zeven Wadvissers
    Tekst Jane Leusink, foto Sytske DijksenHet is een heel gezoek naar de schepen van De Zeven Wadvissers in de haven van Lauwersoog, hoog boven in het…

    € 5,00
  • Bouillon 12
    Bouillon 12

    Coverfoto gemaakt door Alain Caron.
    Behorende bij het artikel: Aangrijpend Shanghai. Will Jansen en Alain Caron op culinaire zoektocht door fascinerend Shanghai, Inhoud
    Voorwoord De Cremer Tapes
    tekst Jan Cremer, foto Uitgeverij…

    € 5,00
  • Bouillon 11
    Bouillon 11

    Coverfoto gemaakt door Rahi Rezvani,
    Een jonge fotograaf uit Iran. Onder de hoede van Pieter Ouddeken ontwikkelt hij zich tot een veelbelovend fotograaf. Het is een spannende tijd voor hem, omdat niet zeker is of hij in Nederland…

    € 5,00
  • Bouillon 10
    Bouillon 10

    Coverfoto gemaakt door Mike Werkhoven ,
    "Pracht ei" geproduceerd door de kippen van Paolo en Fabrizia Parisi op hun SlowFoodfarm Le Macchie, onder Pisa.Inhoud

    Tussen verdwazing en ontdwazing
    tekst Ronald Giphart, foto's Tjitske…

    € 5,00
  • Bouillon 9
    Bouillon 9

    Inhoud
    Coverfoto: gemaakt door Dik Nicolai,
    een jonge beeldend kunstenaar. Keek met
    andere ogen naar bouillon! en wij keken
    mee. Deze cover is de eerste vrucht daarvan.Jasje dasje bakkersbroek
    tekst Belinda VisserHet kan raar…

    € 5,00
  • Bouillon 8
    Bouillon 8

    Inhoud
    Coverfoto gemaakt door Robbert-Jan Beun. Tijdens een fietstocht met dochter
    Emma stuitte hij op deze koninklijke groep ganzen. Echt niet bang maakte hij
    direct een mooie serie foto's.

    Paddestoelen plukken, mag dat of mag…

    € 5,00
  • Bouillon 7
    Bouillon 7

    Coverfoto gemaakt door Jan Bartelsman.
    Bood zijn nietsvermoedende vrienden en familie oneetbare sinasappel aan,
    met camera in de aanslag. Wat hij u ook aanbiedt in de toekomst, zeg maar nee!Voorwoord

    Zoet gebakken
    tekst Onno…

    € 5,00
  • Bouillon 6
    Bouillon 6

    Inhoud

    De Spaanse Graal: een nobele vertelling
    Tekst Cats en Caron, illustraties Felix Guerain
    Brussel Midi, 27 juli, perron 9
    Een schelle fluit en een conducteur die roept: ‘Iedereen aan boord!’
    Cats en Caron beklimmen…

    € 5,00
  • Bouillon 5
    Bouillon 5

    Inhoud

    Cover

    "De Gedekte Tafel" door Cynthia B. Wassink
    De installatie, uit frituurvet, is gemaakt en geëxposeerd in een koelcel van de voormalige Coberco-zuivelfabriek in Enschede. Bijna een maand lang heeft zij daar, bijna…

    € 5,00
  • Bouillon 4
    Bouillon 4

    Cees Helder: ‘Ik ben geen elite-man’
    Tekst: Redactie, foto's Pieter Ouddeken
    ‘Ik vind het heerlijk wanneer mensen genieten. Soms ga ik in een hoekje bij het buffet staan om naar de gezichten van mijn gasten te kijken. Of ze…

    € 5,00
  • Bouillon 3
    Bouillon 3

    Pascal Jalhaij
    Tekst: Roel James

    Toen hij vijf jaar was wist hij het al, later zou hij kok worden. Eenmaal in het vak besloot hij een hele goede te worden. En nu, 34 jaar oud en twee sterren verder, is Pascal Jalhaij, chef kok…

    € 5,00
  • Bouillon 2
    Bouillon 2

    Ontwiekeliengs’uulp?
    Koks op het scherp van de franco-neerlandische snede
    T tekst: Onno Kleyn
    Foto's Alain Caron en Onno Kleyn
    Wat zijn de verschillen tussen Frankrijk en Nederland als het op koks, eten en restaurants aankomt?…

    € 5,00
  • Bouillon 1
    Bouillon 1

    Pasta door de eeuwen heen
    Tekst: Onno H.Kleyn
    Foto's Lynn Biancchi
    Op 1 april 1957 zond de BBC een documentaire uit over de pastaoogst. Begeleid door de sonore stem van de bekende tv-persoonlijkheid Richard Dimblby waren beelden…

    € 5,00
  • Bouillon 0
    Bouillon 0

    Bouillon van rode rozen en tortilla's
    Tekst/beeld: Her Jobse
    'Bouillon kan elke lichamelijke of geestelijke kwaal genezen,' laat Laura Esquivel haar hoofdpersoon Tita ergens in het boek Rode rozen en tortilla's zeggen.
    En: 'Tita…

    € 5,00
© 2019 - 2021 Bouillon Magazine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel