Bouillon 74

Vorige Artikel 2 van 76 Volgende
€ 18,00

Onze bijna laatste bouillon

Half juni is de voorjaarseditie van bouillon! verzonden.  Nummer 74. Daarna volgt alleen nog het zomernummer in juni, en dan is het na bijna twintig jaar, finito.

 
  

De Cover:
Over bijna iedere cover is wel iets te vertellen.
Van Korea tot Australië tot Rotterdam hebben
we fotografen gemaild of we -tegen betaling en
vermelding- gebruik mochten maken van hun werk.
Het vaste bedrag dat we ervoor wilden betalen, is
vaak geamuseerd geaccepteerd en eigenlijk zelden weggewuifd. Om een idee te geven: Erwin Olaf
lukte niet, maar de huisfotograaf van de Obama's
werkte graag mee (winter 2014). De cover is dit
keer van Sebastien Dubois-Didcock die zonder
het te weten prachtig in beeld bracht waar het artikel
Gezond eten=meer afweer over gaat. www.duboisdidcock.com

 
 
  

Gezond eten

Het artikel Gezond eten=meer afweer is dus de
inspiratie voor de coverfoto. Will Jansen praat
met professor Koen Joosten, verbonden aan
het Erasmus MC in Rotterdam en dermatoloog
Menno Gaastra van Centrum Oosterwal in Alkmaar.
Niet de minsten. Ze geven ons wat handvatten om
ons weerbaarder te maken tegen een volgende
virusaanval.

 
 
  

Pure C is in alles duurzaam
Het restaurant van het Strandhotel in Cadzand
Bad is onlangs door restaurantgids Lekker
-achter de gegarandeerde sterrentop Librije,
Inter Scaldes, Tribeca en Brut172- op de vijfde
plek gezet. Chef Syrco Bakker: ‘Ja, dat was wel
een verrassing. Je kookt wekelijks voor
vijfhonderd man en daar kan zomaar iemand van
Lekker tussen zitten. Dan sta je echt wel strak,
als het blad uitkomt.’ Het is niet naast de
deur, maar Will Jansen was er nieuwsgierig genoeg
naar en reed dus met fotograaf Mike Werkhoven
naar het puntje van Zeeuws Vlaanderen.

 
 
  

Land van de paparajotes

Voor bouillon! ging Pieter Bogaers naar Murcia,
dat vorig jaar had willen vieren het gastronomisch
centrum van Spanje te zijn. Dat viel, als zoveel
dingen, in het water. Maar zodra het weer mocht,
gingen de sluizen wijd open. Hij heeft zijn ogen
uitgekeken en zijn vingers afgelikt. In het artikel
Land van de paparajotes doet hij de reis nog
eens dunnetjes over en reizen wij met hem mee.

 
 
  

Teewurst
Laat het maar aan Felix Wilbrink over om van een
broodbeleg, dat ver was weggezakt in je herinnering,
een verhaal te maken, waardoor je accuut op zoek
gaat. Is het eigenlijk nog wel te koop? Hij haalt er
tantes bij die sherry nippend kittige blikken werpen
op de jonge neef die gedienstig rondgaat met de
toastjes theeworst. Mèt een kappertje natuurlijk.
Wat is er trouwens van bebogeen en kokosbrood
geworden?

 
 
  

Utrecht bierbewust
Iedereen die zijn of haar creativiteit of ondernemersgeest
kwijt wil in de vorm van een goed glas bier, kan een
poging wagen, schrijf Raymond van der Laan. Verzamel
water, mout, hop, gist en je kunt aan de slag. Elke dag
van het jaar. Zelfs de aanschaf van brouwapparatuur is
niet per se nodig, want je kunt je met een eigen recept
melden bij een brouwerij die nog wat productiecapaciteit over heeft en dat graag verhuurt. In de Utrechtse dreven weten ze er alles van.

En verder:
Eten uit de stad – tekst Jacques Hermus; 100 dingen – tekst Will Jansen; Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk? – tekst Nicolaas Klei; Appeltjes van Oranje - tekst Rengenier Rittersma Eindbaas met een mild karakter – tekst Tieme Hermans; Anne-Laura Middelweerd – tekst Susette Brabander; Caught in a moment – tekst Ebru Akyıldız; Een culinaire roadtrip door Jordanië – tekst Marloes Kemming; Exotische tante – tekst Caroline Ludwig; Kaviaar 2.0 - tekst Paola Westbeek; Bouillon Leest; De Ambassadeurs; Wie werkten er mee.

Alle jaren hiervoor kwam hier dan het verhaal over het nemen van een abonnement of een proefabonnement. LOS NUMMER 74 BESTELLEN kan uiteraard nog. En ga nou serieus aan de slag met het compleet maken van je serie! Van sommige hebben we er nog maar twee of drie in voorraad.

© 2019 - 2022 Bouillon Magazine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel