Een bijzondere cuisson*, maar niet zonder risico

Vorige Artikel 6 van 6
€ 19,95 (inclusief 9% btw)

De Nederlandse fotograaf Pieter Ouddeken werkte als docent fotografie aan de Haagse Kunstacademie. Zijn prachtige stillevens, waarin hij levensmiddelen maar ook vogels, schelpen enz. gebruikt, waren voor Robert Kranenborg aanleiding zijn gedachten te laten gaan over zijn jeugd, het vak, collega-chefs, over o.a. groente, water, brood, vegetarische gerechten, bordpresentatie, nieuwe keukenapparatuur enz..
De plezierig leesbare teksten zijn van Will Jansen.
Dit heel bijzondere boek is prachtig vormgegeven door Erwin Slaats, de tekst vaak in wisselende lettertypen en groottes, mat gedrukt en glanzend, met verschillende papiersoorten; een lust voor het oog en grafisch echt fantastisch en vaak verrassend.
Dit is geen receptenboek, maar 'ein Gesamtkunstwerk' voor belangstellenden in fotografie, gastronomie en in grafische vormgeving en bindwijzen - echt een feestje!

Met een verklarende lijst van keukentermen en een lijst van de afbeeldingen.

*Met 'cuisson' wordt in koksjargon de manier van bereiden aangegeven.

tekst Toos van Raamsdonk-Verhoeven

© 2019 - 2020 Bouillon Magazine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel